...

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı

Temmuz Ayı Kurul Toplantısı
06/07/2022

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Temmuz Ayı Kurulu Toplandı.

05.07.2022 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndaki AKTS Bilgi Paketlerinin güncellenmesine yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi F. Alkım ARI,  Dr. Öğr. Üyesi Faruk BOZDAĞ ve Arş. Gör. Ayşenaz Ekin DUMAN ile birlikte iç paydaşlar olarak Eğitim Fakültesi Dekan yardımcıları Doç. Dr. Davut SARITAŞ ve Doç. Dr. Şeyhmus AYDOĞDU, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Emin Tamer YENEN, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali KAYA ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı lisans öğrencileri katıldılar. Toplantıya dış paydaş olarak ise Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen olarak görev yapmakta olan Hacer KOCATÜRK AKSU katıldı.

Toplantıda, AKTS Bilgi Paketlerinde yer alan program amaçları ve çıktıları incelenerek görüş alışverişinde bulunuldu. Okul Psikolojik Danışmanı Hacer KOCATÜRK AKSU, RPD ABD lisans öğrencilerinin staj uygulamalarına yönelik motivasyonlarının arttırılması konusunda önerilerde bulunurken, Dr. Öğr. Üyesi Ali KAYA, özel gereksinimli bireylerin değerlendirme süreçlerinde RPD ABD öğrencilerinin önemine değindi. Doç. Dr. Davut SARITAŞ ise Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanının felsefi temellerine eğilmenin önemini vurgulamakla birlikte, öğrencilerin proje yazma, okuma, bilimsel araştırma yöntemlerini kullanma ve mevzuata hakim olma konularındaki farkındalıklarının arttırılmasına yönelik önerilerde bulundu.

Toplantıya katılan öğrencilerden de Psikolojik Danışma ve Rehberlik AKTS Bilgi Paketlerinin güncellenmesine ilişkin görüş, eleştiri ve öneriler alındı. Toplantıya katılan tüm paydaşlar, program çıktılarının düzenlenmesine yönelik bilgi alışverişinde bulundu. Toplantı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD Başkanı F. Alkım ARI’nın tüm paydaşlara teşekkür etmesiyle sonlandırıldı.